Smlatopletologija jednog sna

Marta dvehiljade osme godine smo u koreodramskoj formi predstave za decu pod radnim naslovom Smlatonoga i Opletonogi - Smlatopletologija jednog sna, prikazali naš dotadašnji rad.

Pod okriljem ove bajke smeštena je priča o neobicnoj ljubavi, ljubavi prema igri, i ne samo to - radnja je smestena iza kulisa, govori o životu koji zna da bude toliko živ, da često iznenadi i same aktere, ostavljajući utisak da se živi Medju javom i medj snom.

Ono što je neobično, što oplemenjuje i predstavu čini posebnom, jeste učešće trideset osam devojčica i dva dečaka, uzrasta od četiri do jedanaest godina.

Izvodeći koreografije i odredjene dramske zadatke po motivima iz pojedinih baleta i opera, a na muziku Čajkovskog, Bizea, Griga, Musorgskog, Štrausa, kao i savremenih autora M.Monk i L. Anderson, ovi maleni ljudi sa velikom ozbiljnošću nose čitavu predstavu. Naravno, ne treba zaboraviti njihove velike kolege, koje im u tome svesrdno pomažu.

Igraju

Smlatonoga
Marija Veljković
Opletonogi
Reporter
Predrag Damnjanović
Kostim Ptica
Krojacica Lida
Jelena Angelovski
Ansambl
Deca iz Teatra u pokretu
Deca iz pripremnog razreda B.S. Lujo Davičo
Režija
Kristina Damnjanović - Opsenica
Jovan Grujić
Koreografija
Izbor muzike
Kristina Damnjanović - Opsenica
Kostim
Ida Ignjatović
Dizajn svetla
Vladan Obradović
Obrada zvuka
Nikola Mladenović

Predstava je premijerno izvedena u četvrtak 30. marta 2008 godine u 18 časova u pozoristu Beton hala, ulica Kraljice Natalije 3.