Ida Ignjatović

Ida IgnjatovicIda Ignjatovic, rodjena 15.4.1976. u Beogradu. Diplomirala 1995. godine u Srednjoj baletskoj skoli "Lujo Davico" u Beogradu, u klasi Ivanke Lukateli, kao djak generacije.

1996. upisala Fakultet primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu, na odseku za scenski kostim.

1999. prekida studije i dobija angazman u baletu Narodnog pozorista u Beogradu, a sezone 2002-2003. dobija solisticki angazman, postaje III solista baleta Narodnog pozorista u Beogradu. Igrala u svim predstavama na repertoaru, kako klasicnom, tako i modernom (Zizela, Don Kihot, Uspavana lepotica, Labudovo jezero, Silfide, Polovetski logor, Popodne jednog fauna, Romeo i Julija, Dama s kamelijama, Samson i Dalila, Ohridska legenda, Doktor Dzekil i Mister Hajd, Pesnik Cajkovski, Kraljica Margo, Pahita, Franceska de Rimini i u operi Karmen).

Odigrane solo uloge: Labudovo jezero II cin - Pas des trois, Labudovo jezero III cin - Mazurka, Labudovo jezero III cin - Cardas, Uspavana lepotica prolog - Vila neznosti, Don Kihot I cin - Ulicna igracica, Pahita - I varijacija.

Od 1999. do 2000. je clan KPGT-a gde je odigrala dve glavne zenske uloge u baletima "Otelo" i "La Vals" u koreografiji Nade Kokotovic.

1999. je saradjivala sa Ivanom Vujic u alternativnoj predstavi "Soba moje majke" koja je igrana na mnogim, kod nas, priznatim festivalima INFANT, DODEST, BELEF, kao i u inostranstvu - Rumuniji i Nemackoj.

1999. takodje je ucestvovala u otvorenom performansu "Hop la! mi zivimo" Ivane Vujic na Danima Jugoslavije u Berlinu.

Izmedju 2001. i 2004. angazovana je i u Kamernoj operi " Madlenijanum" u Beogradu za prestavu "Nizinski - zlatna ptica" Krunislava Simica, kao i 2006. u predstavi "Wolfgang Amade" za solo ulogu Katarine Kavaljeri u koreografiji Renata Zanele.

2004. bila je angazovana za predstavu " Odisej" sa solo ulogom Sirene u koreografiji Lambros Lambrou-a, koja je radjena u saradnji Narodnog pozorista iz Beograda i Rialto Theatre iz Limasola, Kipar.

Sada 2008. vraca se studijama scenskog kostima na FPUD u Beogradu kao student IV godine.

Iz oblasti kostimografije ostvarila je saradnju sa agencijom " Magija baleta" kao i sa baletskom skolom "Denis Kasatkin" iz Kraljeva, a 2008. sa "Teatrom u pokretu" u radu na predstavi " Smlatopletologija jednog sna" za koje je uradila deo kostima kao i resenja rekvizite. Radila je i jos mnoge privatne kostime.

Treba istaci da je sezone 1999-2000. u KPGT-u radila kostime za predstavu "Ravelovi valceri" za koje je uradila i idejno resenje za scenografiju i rekvizite.